ploppestable-tuscany_petter-backlund

mat | lifestyle | resor

Mitt namn är Petter Bäcklund och jag är en matfotograf bosatt i Stockholm. Jag har älskat allt som har med matlagning, bakning och dryck att göra så länge jag kan minnas. Detta har gett mig ett skarpt öga för detaljer, ljus och komposition men även ett brinnande intresse för tekniker och trender.

Bloggar även på Allt om Mat och driver Instagram-kontot Ploppestable.

BAKGRUND

Jag eftersträvar att hela tiden hitta nya visuella upplevelser via mitt matfotograferande. Att lyfta fram fantastiska produkter och människorna bakom dem är otroligt spännande. Det är nog i den mixen som jag hittat min sweetspot. Estetik och dräggel med andra ord. Därför är jag gärna med i tidigt konceptstadie och diskuterar utformning, stil och budskap.

Matfotograf | Matstylist | Konceptutveckling

Genom år av matnörderi, plåtande och resor har jag nyfiket tagit till mig otroligt mycket erfarenheter. Oavsett om det gäller råvaror, förpackningar, människor eller restauranger. Det finns vacker charm i det mesta om än inte alltid så självklar. Att hitta dessa detaljer och på ett smakfullt och intressant sätt skapa en historia är vad jag brinner för.

Havanna-club-mojito-fernet-lemon-ville-strom-ploppestable-petter-backlund

MER OM MIG

Jag är en matfotograf och digital designer bosatt i Stockholm och Amsterdam. Älskar allt som har med matlagning, bakning och dryck att göra. Kontakta mig på contact@ploppestable.com så bokar vi in ett möte.