Ferillis at the College - Amsterdam. Photo by Ploppestable - Petter Bäcklund Matfotograf Stockholm - Portfolio

PETTER BÄCKLUND
MATFOTOGRAF
PORTFOLIO

Portfolio

I min portfolio hittar du en mix av mina tidigare uppdrag. Främst med fokus på mat & dryck, still life, restauranger, porträtt och resor.

Ramen guide for my blog on alltommat totemoramen-petter-backlund-matfotograf-stockholm
Collaboration-with-Stockholms Bränneri-Portrait-of-Anna-Rohsman-petter-backlund-matfotograf-stockholm
Collaboration-with-Stockholms-Branneri---Gin-lemonade-petter-backlund-matfotograf-stockholm
mathias-dahlgren-matbordet-ploppes-table-matfotograf-stockholm-preparing
Terreno - Tuscany - by Petter Bäcklund
Terreno - Tuscany - by Petter Bäcklund
Terreno - Tuscany - by Petter Bäcklund
grapes-terreno-petter-backlund
artichoke-petter-backlund-matfotograf-stockholm

MER OM MIG

Jag är en matfotograf och digital designer bosatt i Stockholm och Amsterdam. Älskar allt som har med matlagning, bakning och dryck att göra. Som digital designer ville jag fånga känslan maten gav mig och det gör jag nu på heltid representerad av House of Food and Photo. Kontakta agnes@housefp.com om ni vill göra ett kul projekt ihop.

Mer information om mig

BILDMANER

Är ditt företag i behov av trovärdigt, passionerat och längtansfullt intryck till er sociala flöden eller digitala kanaler? Bilder som går bra ihop och som alltid håller hög kvalitet? Bilder optimerade för respektive kanal som är levande av ljus, skuggor, rörelser och färger? Skicka iväg ett mail till min agent: agnes@ttg.se och låt oss sätta upp ett möte.

STILGUIDE

Efter att ha arbetat i över 10 år med photoshop och som digital designer i 7 år vet jag potentialen i stilguider och automatiserade arbetsprocesser. Lika kul som jag tycker det är att leverera färdigt material gillar jag att utbilda och inspirera andra till att bli bättre matfotografer. Ett första steg kan till exempel vara att låta mig ge en guide hur ni kan jobba mer effektivt med ett set av filter och tekniker för beskärning av bilder till Instagram.

EXPERIMENTERA

Rätt och fel existerar inte. Det finns oändligt med möjlighet och inga idéer är för dumma för att testa. Snabba iterativa processer är lika relevant inom matfotografering som inom utveckling. Att jag lever i båda världar ger mig ett helt annat förhållningssätt till min matfotografering och de håller mig ständigt inspirerad.